Courgette soep met garnalen with a touch of glamour & pita broodje met zalm & roomkaas.
Een tijdje terug was het een dag echt herfstweer het hield maar niet op met regenen.En met dat soort dagen heb ik altijd zin om extra veel te koken & om de vriezer een beetje aan te vullen.
Dus ik bedacht een makkelijke maar chique soep met een klein bijgerecht.
Courgettesoep met garnalen en mijn secret ingrediรซnt & pita broodje met zalm & roomkaas
Echt hoor dit recept is snel klaar, gezond en door de garnalen & de zalm maak je er een chique soep van.
Maar dat is mijn persoonlijke mening.
Dit is wat ik heb gebruikt :
2 Courgette
2 Rode uien klein
2 Bouillonblokjes
1 Aardappel
Water
โ
bakje Hollandse garnalen
Geitenyoghurt
Om de soep te pureren een staafmixerย
Ready to make this chic & easy soup?
Here we go !
Alle groenten in blokjes snijden.
Eerst olijfolie in de pan.
Dan de gesnipperde ui.
Dan de blokjes courgette erbij en dit alles goed laten pruttelen sowieso meer dan 20 +- minuten.
Bouillonblokjes toevoegen.
Af en toe roeren anders koekt het aan.
Dan het water erbij ongeveer een liter en de blokjes aardappelen.
Op het laatste moment de staafmixer erdoor tot een mooie dikke gladde soep. Mocht de soep te dik zijn na het pureren met de staafmixer kun je er nog wat water aan toevoegen.
Ready to serve ?
Schenk de soep in een mooi diep bord of een kom.
En maak de soep af met de hollandse garnalen.
Alright en dan nu mijn secret ingrediรซnt in plaats van een scheutje room of een dikke lik crรจme fraiche, gebruik ik een dikke geitenyoghurt.
Yes ik vind het allebei heerlijk om toe voegen en soms doe ik dat zelf ook maar vaak blijft het pakje te lang in de koelkast staan .
Hier bij mij thuis houden ze niet van room en is dit een goede oplossing.
In de vriezer had ik nog pitabroodjes & een bakje garnalen en in de groente lade vond ik nog een komkommer die staat niet op de foto.
En ik kocht er nog gerookte zalm, roomkaas & dille bij.
Perfect voor bij de soep.
Voor als bijgerecht naast de soep een chic pitabroodje met zalm
Pita broodje met zalm, roomkaas, komkommer & dille
Wat je heb je nog:
Pita broodje
Roomkaas
Zalm
Dille
(Komkommer)
Bak het pitabroodje in de oven af zoals op de verpakking staat.
Snijdt het pitabroodje door de helft & besmeer de beide kanten met roomkaas.
Snij een paar plakjesย komkommer afย & garneer met een paar plukjes dille, leg de plakjes komkommer erop.
Ready to serve!
Glamorous tipsย
Voor de finishing touch kun je in plaats van geitenyoghurt ook creme fraiche of een scheutje room op het laatste moment toevoegen.
En afmaken met gesnipperde lente ui.
Maak extra veel & vries een paar porties in voor als je een makkelijk diner avond wil houden.
Ben heel benieuwd wat je van het recept vond en of je het ook een keer gaat maken.
Have fun in the kitchen
Create your own chic & glamorous life
Liefs,