Selecteer een pagina

 

chocolade aardbeien

Alright ladies,
Afgelopen week heb ik chocolade aardbeien gemaakt echt zo heerlijk het kwam omdat ik weer eens veel te lang op insta zat te scrollen en ik van die mooie foto’s tegenkwam met een oh my god hoog glamorous life feeling gehalte. Echt zo chic & elegant.

 

Yes misschien ken je ze wel die luxe foto’s met de perfecte chocolade aardbeien en een glas champagne.En laat ik nou net in the mood zijn om deze chocolade aardbeien a la glamorous feeling te maken.Dit is echt een chic feeling for everyday.

 

Making these chocolade aardbeien for the glamorous feeling

 

OkΓ© eerlijk is eerlijk het lijkt altijd zo makkelijk maar ook ik moest even een paar keer oefenen om te kijken wat wel & niet werkte.
Dus hier mijn recept tips & tricks

 

 

Wat heb je nodig:

 

200 gr Pure chocolade
1 bak aardbeien
vel bakpapier
Pan
Kom
Keukenpapier
Glas
Plat bord / platte schaal

 

 

 

Hoe maak je de chocolade aardbeien

 

Was de aardbeien en dep ze goed af met een stuk keukenpapier.
Als tip 1 zorg dat de groene kroontjes omhoog staan.
Het is handig als je een plat bord met bakpapier hebt klaar staan.

 

 

 

 

 

 

Verwarm de chocolade Au- bain marie.
Pak een pan en doe er een laagje water in.
Breng het water aan de kook en hang de kom in de pan zorg er wel voor dat de pan het water niet aanraakt
.
Breek de chocolade in stukjes leg in de kom en roer het langzaam door. Zorg ervoor dat je het vuur niet te hoog hebt staan.
Anders brand het aan en dat wil je niet.
Roer tot alle chocolade is gesmolten.

 

 

Oke nu komt het dit is tip 2 die bij mij heel goed werkte het geheim voor mij is.
Je giet de gesmolten chocolade over in een glas.
Dit voorkomt bij mij dat je de aardbeien laat vallen in de kom met chocolade en je hele handen eronder zitten.

 

 

Trust me, de eerste keer dat ik het zonder glas deed zagen de aardbeien er bij mij niet mooi uit en was de chocolade niet gelijk verdeeld.

 

Let’s do this

 

Pak de aardbei bij het groene kroontje vast en dip de aardbei in de gesmolten chocolade.
Je kunt zelf bepalen hoe ver je de aardbei in de chocolade dompelt.
Oke deze is ook belangrijk wat ik ook geleerd heb is tip 3 als je de aardbei in de chocolade hebt gedaan je de aardbei echt goed uit laat lekken tot er geen druppel meer vanaf valt.

 

Dit voorkomt grote klodders chocolade om je aardbei en ziet er mooi uit.
Leg de aardbei op een plat bord met bakpapier en zet voor ongeveer 60 minuutjes in de koelkast.

 

 

Yes lady you are ready to serve these chic & elegant chocolade aardbeien

 

Haal na een uurtje de aardbeien uit de koelkast en leg ze op een mooie schaal.
Here you are lady, trek de fles Cava of iets anders sparklings maar open en geniet van je chocolade aardbeien.

 

 

 

 

 

 

 

Voor een glamorous & chic tintje:
Serveer de chocolade aardbeien in papieren cakevormpjes
In plaats van pure chocolade kun je ook witte chocolade gebruiken.
Serveer op een mooie zilveren plateau.
Dompel de aardbei na de chocolade in geraspte kokos, nougatine nootjes, granola of gevriesdroogde framboosjes
Geniet van je chocolade aardbei lady

 

 

 

 

Celebrate the weekend
Create your own Chic & Glamorous Life

 

Feeling Glamorous
Liefs,

 

Ben benieuwd wat je ervan vind!